Juventusspeler Nedved stelt knieoperatie uit

Juventus kan vanavond in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid wel beschikken over middenvelder Pavel Nedved. De 30-jarige Tsjech heeft besloten zich pas dit seizoen te laten opereren aan zijn rechterknie. Bij Juventus ontbreken vanavond in Madrid de Nederlander Edgar Davids en de Uruguayaanse verdediger Paolo Montero wegens een schorsing, en de Franse spits David Trezeguet wegens een blessure.

Nedved wil koste wat kost de wedstrijden in de halve finales van de Champions League meespelen en daarom heeft de medische staf van Juventus de trainingen van de aanvaller aangepast. De international moet zich beperken tot looptrainingen.

Bij Real Madrid ontbreekt topscorer Raúl, die een paar weken geleden een blindedarmoperatie onderging. Real, koploper in de Spaanse competitie, verloor zaterdag verrassend royaal de thuiswedstrijd tegen Real Mallora (1-5).

De return in de halve finales van de Champions League is over een week. Morgen spelen AC Milan en Internazionale in het Giuseppe Meazza-stadion van Milaan tegenelkaar. Het is de eerste stadsderby in de halve finales van de Europa Cup voor landskampioenen (nu Chamnpions League) in 44 jaar. Toen speelden Real Madrid en Atletico Madrid tegenelkaar.

Milan speelt de Derby della Madonnina officieel eerst thuis. De ploeg van trainer Ancelotti kan mogelijk weer beschikken over de middenvelders Clarence Seedorf en Andrea Pirlo, die beiden al enige tijd geblesseerd zijn. Inter mist zeker zijn topscorer Christian Vieri, die in de kwartfinale tegen Valencia een ernstige knieblessure opliep. De finale van de Champions League wordt op 28 mei in Manchester gespeeld.