Bom

Drukte op de Herengracht in Amsterdam. Ter hoogte van de Spiegelstraat staan vijf politieauto's, een brandweerwagen en een ambulance. Rijbaan en stoep zijn afgezet met roodwitte linten. Ik voeg me bij de grote groep omstanders die aan de overkant van de gracht staan, recht tegenover het pand waarop met grote gouden letters Moszkowicz staat geschreven, de naam van de bekende advocaten die ook wel eens figuren uit de onderwereld verdedigen.

,,Wat is er gebeurd?'' vraag ik.

,,Bom onder een auto'', zegt een omstander. ,,De auto vloog door de lucht en kwam op een man en zijn dochtertje terecht. De bestuurder is zeker dood. De man en zijn dochtertje waarschijnlijk ook.''

Thuisgekomen kijk ik naar de plaatselijke zender AT5. Ernstig ongeluk op de Herengracht, meldt teletekst. Automobilist werd onwel, reed na het scheppen van een Amerikaanse toeriste tegen een gevel waardoor de auto explodeerde. Voetganger dood, bestuurder zwaargewond.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik.

    • Bernard Hulsman