Monumenten in Overijssel

In Overijssel en de Duitse grensstreek worden de komende twee jaar zestien historische monumenten gerestaureerd. Hiermee is een bedrag van 4,9 miljoen euro gemoeid. De gebouwen die worden opgeknapt, zoals molens, boerderijen, schuren en andere monumenten van cultuurhistorische betekenis, staan in Overijssel en de Duitse graafschappen Bentheim, Steinfurt en Borken. Ze worden gerestaureerd om het grensoverschrijdende toerisme te bevorderen. De overkoepelende Euregio coördineert dit soort projecten. Naast de Euregio leveren de provincie Overijssel, de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen en het ministerie van Economische Zaken een financiële bijdrage. Ook de Duitse graafschappen Bentheim, Steinfurt en Borken en de eigenaren van de monumenten betalen mee aan de restauratie.