Massale opkomst voor Lion King

Potentiële musicalsterren grepen in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal hun kans om zich in te schrijven voor de Nederlandse productie van Disney's The Lion King. Op het speciale dance-event in The Power Zone in Amsterdam, georganiseerd door Joop van den Ende Theaterproducties, kwamen ruim 2000 mensen af. Met het feest hoopt Van den Ende nieuw talent met een donkere huidskleur te vinden voor de musical. Rond twee uur 's nachts hadden al ruim 250 bezoekers zich ingeschreven voor de audities op 13 mei. Zij maken uiteindelijk kans op een professionele vooropleiding voor de musical. Voor The Lion King zijn ruim vijftig acteurs, zangers en dansers met een donkere huidskleur nodig. Volgens een woordvoerster is het erg lastig om gekleurde mensen te vinden. ,,Door dit feest zijn mensen misschien eerder geneigd zich in te schrijven. We spreken ook mensen aan die goed kunnen dansen. Hopelijk vinden we op deze manier onze juweeltjes''. The Lion King gaat volgend voorjaar in première.