Loterij voor optreden van J.K. Rowling

Het lot zal bepalen welke 4000 gelukkige kinderen op 26 juni een interview mogen bijwonen met J.K. Rowling, schrijfster van de succesvolle Harry-Potter-serie. Kinderen kijken al drie jaar reikhalzend uit naar het vijfde deel van de serie, dat op 21 juni wereldwijd uitkomt. Engelse onderwijzers mochten groepen van maximaal 50 kinderen opgeven om het optreden van J.K. Rowling in de Royal Albert Hall mee te maken. De Amerikaanse uitgever zal nog eens tien kinderen overvliegen om het evenement mee te maken. De schrijfster, die begon te schrijven als een nooddruftige alleenstaande moder en inmiddels met een vermogen van ongeveer 450 miljoen euro rijker is dan de Britse koningin, wordt er geïnterviewd door de acteur Stephen Fry. Ook zal ze vragen van kinderen beantwoorden. Van de eerste vier delen over de jonge tovenaarsleerling zijn, in 200 landen en in 55 talen, ongeveer 200 miljoen exemplaren verkocht.