Invaller Heusdens medekoploper bij het WK dammen

De Nederlander Ron Heusdens is na twee ronden één van de vijf koplopers bij het WK dammen. De 40-jarige nummer 25 van de wereld kwam via de achterdeur het toernooi binnen. Hij stond tweede reserve, maar door absentie van twee Kameroenezen mocht hij alsnog achter de tafel plaatsnemen. Heusdens liet de remise van vrijdag tegen Ndjofang de dag erop volgen door winst op de Amerikaan Vladimir Veytsman. Geheel onvoorbereid was Heusdens overigens niet, want hij assisteerde Rob Clerc in diens voorbereiding op het WK. Heusdens moet de leiding delen met Clerc, Gérard Jansen, Tsjizjov en Gantwarg. Het vijftal heeft drie punten uit twee ronden. Daarachter volgt een groep van twaalf spelers met twee uit twee. Daartoe behoren wereldkampioen Georgiev, Ton Sijbrands en debutant Kees Thijssen.