Bruggink redt punt voor PSV tegen AZ

Koploper PSV heeft zaterdagavond tegen AZ enige schade opgelopen op zijn weg richting het landskampioenschap. `Eeuwige reserve' Arnold Bruggink werd ingezet om de opgelopen achterstand tegen AZ ongedaan te maken. Dat deed de aanvaller, die aan het einde van dit seizoen mag vertrekken uit Eindhoven, met verve. Met twee doelpunten uit vrije trappen zorgde hij voor een 2-2 gelijke eindstand. De voorsprong op nummer twee Ajax is nog altijd zes punten. Bij PSV stond de twintigjarige, vierde doelman Yves Lenaerts in het doel omdat Sparta-huurling Kooiman op de training een scheurtje in zijn middenhandsbeentje opliep en Ronald Waterreus nog altijd geblesseerd is. AZ-verdediger Tim de Cler maakte op schitterende wijze de eerste treffer. Vlak voor rust ontsnapte Ali Elkhattabi aan de verdediging van PSV en zorgde voor een verschil van twee doelpunten. Maar AZ gaf PSV in de tweede helft kans terug te komen. De Alkmaarders moesten het laatste half uur met tien man verder nadat Michael Lamey een rode kaart kreeg omdat hij met twee benen ingleed op Van Bommel.

Vitesse behaalde tegen NAC zijn eerste overwinning onder trainer Edward Sturing.In het eigen Gelredome won de ploeg zaterdagavond met 3-1. Clubtopscorer Amoah maakte twee doelpunten. Collega-aanvaller Bob Peeters begint de laatste weken mondjesmaat te scoren. Hij scoorde het derde doelpunt voor de Arnhemse ploeg. Orlando Engelaar van NAC Breda had met een verwoestend schot zijn club vlak na rust nog langszij gebracht. Vitesse staat nog steeds zestiende met maar één punt achterstand op FC Zwolle.Willem II bezorgde zijn publiek volgens trainer Mark Wotte een ,,schandalige vertoning'' tegen SC Heerenveen. De Tilburse ploeg van trainer Mark Wotte verloor met 1-5. Vroeg in de wedstrijd zette John de Jong met een vliegende kopbal zijn ploeg op voorsprong. Daarna maakte hij een tweede doelpunt en zag Selakovic ook twee keer scoren. Nurmela voor Heerenveen en Sektioui voor Willem II bepaalden de eindstand op 1-5.

RBC, gisteren met 1-0 winnend van FC Twente, ontloopt bijna zeker de nacompetitie. De Roosendaalse club staat nu dertiende met acht punten voorsprong op FC Groningen, dat gisteren doelpuntloos gelijk speelde tegen NEC.

FC Zwolle behaalde zaterdag een knappe overwinning tegen Roda JC. De spitsen Roelofsen en Promes zetten Zwolle al snel in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. Vicelich van Roda deed iets terug. Middenvelder Karlsen besliste in de laatste minuut de wedstrijd. Door de overwinning nadert FC Zwolle nummer veertien FC Groningen tot op één punt.