Wire: Send

Wire opereerde eind jaren zeventig zijdelings van de Britse punk. In het huidige, bijna onherkenbare muziekklimaat neemt de groep nog altijd een soortgelijke positie in en is daarmee eigenlijk onafhankelijker en eigenwijzer dan ooit. Send, het eerste album in jaren, laat een groep horen die er na een ruime kwart eeuw nog altijd zin in heeft, onversneden, fris en gretig. De nummers zijn kort, hoekig en toch melodieus, bevatten niet zelden slechts één akkoord en komen aan als een mokerslag. De gitaren staan voluit, maar men verbergt niet dat er aan het construeren en mixen van de nummers een computer te pas is gekomen. Verrassende wendingen zijn het gevolg. En na tien nummers explosieve herrie op kunstzinnige grondslag is het prettig bijkomen bij de pulserende ambient-sferen van het lange, sterk opgebouwde `99.9'.

Wire: Send (Pink Flag PF 6, distr. Konkurrent)