`Wapengek' schiet burgemeester dood

Vijf mensen zijn gisterenochtend om het leven gekomen toen een man het vuur opende in het gemeentehuis van Aci Castello, een dorp nabij de hoofdstad Catania van het Italiaanse eiland Sicilië. Eén persoon raakte gewond.

De dader is volgens de politie een 32-jarige gemeente-ambtenaar. Hij zou naar het gemeentehuis zijn gekomen omdat hij een gesprek met burgemeester Michel Toscano (45) wilde hebben over zijn binnenkort aflopende arbeidscontract. Dat gesprek zou hem geweigerd zijn. Kort daarop zou hij zijn teruggekeerd met twee wapens.

Volgens de politie van het circa 14.000 inwoners tellende Aci Castello schoot de man in het gemeentehuis de burgemeester, twee vrouwen en een man dood. Op het plein voor het gebouw trof hij een gepensioneerde man dodelijk. Daarna vluchtte hij.

De politie heeft een omvangrijke zoekactie naar de voortvluchtige dader op touw gezet waarbij een honderdtal agenten zijn ingeschakeld en waarbij ook helikopters werden ingezet. De priester van het dorp heeft de dader via Radio Vaticaan opgeroepen zich over te geven. De politie noemt de dader een wapengek. In diens woning werden nog nog drie vuurwapens en munitie gevonden.