Vreemd lijfrentegokje

Om een gokje te wagen sloot ik in 2000 een lijfrenteverzekering af bij Van Lanschot, om zo het geld van de spaarloonregeling te beleggen in het Swiss Life Mixfonds, tot 2011. Ik legde alleen in het eerste jaar 1.700 gulden in, en ben niet verplicht om premie te betalen. Die inleg is inmiddels in waarde gehalveerd. Is het een goed idee om het bedrag dat ik dit jaar mag sparen in dit fonds te beleggen, nu de koersen zo laag staan?

(N.B.-V.)

Vreemd gokje. Het is me niet duidelijk om welke verzekering het gaat en of u een tekort in uw pensioenopbouw heeft, maar wanneer u geen premie hoeft te betalen, kunt u net zo goed rechtstreeks uw geld in aandelen stoppen. Dat lijkt me voordeliger dan beleggen via uw lijfrenteverzekering.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele