Vancouver 2010 maakt goede beurt

Vancouver heeft van de evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) goede rapportcijfers gekregen over de kandidatuur voor de organisatie van de Winterspelen van 2010. Op 2 juli neemt het IOC in Praag een beslissing. De andere kandidaten zijn Salzburg in Oostenrijk en Pyeongchang in Zuid-Korea. Hoewel de evaluatiecommissie aangaf dat alledrie de kandidaten in staat zijn goede Winterspelen te organiseren, bleek gisteren dat Vancouver de favorietenrol heeft. Salzburg en Pyongchang kregen kritiek op de huisvesting. De Zuid-Koreaanse kandidaat bezit weinig hotelaccommodatie, Salzburg zou volgens het IOC wel eens problemen kunnen krijgen om betaalbare hotelkamers aan te bieden. Ook zouden de kleine familiehotels vaak te ver van de sportlocaties liggen.