`Rotterdam' terug naar Rotterdam

Rotterdam verwacht nog voor de zomer de terugkeer van het cruiseschip ss Rotterdam. Het vaartuig is het grootste in Nederland gebouwde passagiersschip.

De Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM), die het vroegere vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn in 1958 bouwde, heeft het gekocht.

De RDM schafte het schip, dat al bijna drie jaar op de Bahama's aan de ketting ligt, aan met financiële steun van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. ,,We zijn heel blij dat het is gelukt, want anders was het schip gesloopt'', aldus een zegsman van het havenbedrijf.

Volgens de woordvoerder ziet het havenbedrijf mogelijkheden in het schip. ,,We gaan de oude havengebieden opnieuw ontwikkelen. De Rotterdam kan daarin zeker een functie krijgen.'' Hoe het cruiseschip geëxploiteerd gaat worden en waar het komt te liggen, is nog onduidelijk.

Dat wordt de komende jaren bekend, wanneer het bij de RDM-werf op Heijplaat wordt opgeknapt. Gedacht wordt aan een combinatie van restaurants, congreszalen, theater, museum of hotel.