Janine Jansen

Janine Jansen heet de eerste cd van Janine Jansen bij Decca, de grote internationale platenmaatschappij die er prat op gaat een exclusief contract te hebben getekend met ons geweldige viooltalent Janine Jansen (25). Prachtig oogt ze ook op de foto van Erwin Olaf in een avondjurk van Mart Visser, met sieraden van Biba en de Stradivarius `Barrere' uit 1727. Alleen de kapper blijft ongenoemd.

Lekker klinken die fantastisch gespeelde stukjes van Tsjaikovski, Katsjatoerian, Saint-Saëns, Vaughan Williams, Ravel en John Williams (het thema uit Schindlers List). Zulke nummers worden anders altijd op de plaat gezet door wereldberoemde oude violisten, die al alles hebben opgenomen en nog eens willen epateren met hun encores, de toegiften. Bij Janine Jansen zijn het amuses en toetjes, heerlijk om naar te luisteren terwijl we wachten op de hoofdgerechten, de vioolconcerten van Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Paganini, Brahms, Tsjaikovski, Wieniavski, Bruch en Sibelius in de versie-Janine Jansen.

Janine Jansen: Janine Jansen (Decca 475 011-2)