Emmen stelt kampioensfeest ADO Den Haag uit

Alles was gisteravond gereed voor het kampioensfeest van ADO Den Haag, maar Emmen wilde niet meewerken aan de rentree van de Haagse club in de eredivisie. ADO zelf won van Volendam (2-0), maar Emmen deed hetzelfde in Velsen bij Stormvogels/Telstar (3-1). Daardoor bleef het verschil tussen de nummer één en twee met nog vier wedstrijden elf punten. Aan alles was te merken dat ADO Den Haag na elf jaar de langverwachte rentree in de eredivisie kon veiligstellen. De sfeer in het Zuiderpark was voor het duel enorm, de spelers stonden stijf van de stress. Volendam weigerde alleen van die faalangst te profiteren. De ploeg uit het palingdorp, zelf straks ongetwijfeld in de nacompetitie, speelde vrijuit en kreeg in het eerste half uur voldoende kansen om de thuisclub op een grote achterstand te zetten. Doelman Jansen keerde echter alles. ADO Den Haag stelde daar aanvankelijk weinig tegenover. De formatie, gedragen door routiniers Hofstede en Van der Laan, ontwaakte pas na een half uur. De eerste kans was niet besteed aan Cales, de tweede wel aan Castelen. Die maakte ook het tweede doelpunt in de tweede helft.