Britse journalist door Israëlische soldaten gedood

Een Britse cameraman is gisteren omgekomen toen hij in de Gazastrook door een Israëlische tank werd beschoten. De Brit, James Miller, raakte gewond aan de nek en overleed op weg naar het ziekenhuis. Hij werkte aan een documentaire over het vernielen van huizen door het Israëlische leger in Rafah, vlakbij de grens met Egypte. Volgens een ooggetuige benaderden hij en twee anderen een tank, filmend en tegelijk zwaaiend met een witte vlag. Het Israëlische leger heeft verklaard dat de tank onder vuur kwam en terugschoot. Op 16 maart kwam een 23-jarige Amerikaanse vredesactiviste in Rafah om toen ze werd overreden door een Israëlische bulldozer. Op 11 april werd een 21-jarige Britse vredesactivist in detzelfde stad door zijn hoofd geschoten. Hij ligt nog in coma.