Ook ander werk voor Laurentien

Na prins Johan Friso en prins Constantijn heeft ook prinses Laurentien ontslag genomen bij het Londense bedrijf waar zij werkzaam was. Ze vestigt zich als zelfstandig communicatieadviseur in Londen.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst heeft prinses haar baan ,,in goed overleg met haar werkgever'' per 1 mei opgezegd. Het bedrijf, communicatiebureau Weber Shandwick, wordt één van haar opdrachtgevers, zodat zij wel voor het bureau blijft werken. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst heeft Laurentien ook al een tweede klant: African Parks. Bij deze organisatie, die zich inzet voor het behouden en verbeteren van natuurgebieden in het sub-Saharagebied, wordt ze in deeltijd strategisch directeur Europa.

Daarnaast wil ze meer tijd besteden aan de strijd tegen analfabetisme, waarin ze fungeert als `ambassadrice'. De prinses, die vorig jaar een dochtertje kreeg, gaat van huis uit werken. Ze wordt `zelfstandige zonder personeel' en is nog niet van plan het bedrijf uit te breiden.

Laurentien en haar echtgenoot prins Constantijn verblijven sinds vorig jaar regelmatig in Nederland. Ook Constantijn bezint zich momenteel op zijn toekomst. Met zijn Londense werkgever, het consultancybureau Booz Allen Hamilton, heeft hij afgesproken dat hij zich tot de zomer oriënteert op `verschillende niet-commerciële activiteiten'. Daarna beslist hij of hij bij het bedrijf blijft of niet.

Vorige week werd bekend dat Constantijns oudere broer prins Johan Friso vertrekt bij de Londense bank Goldman Sachs. Wat deze prins gaat ondernemen is niet bekend.

De Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt dat de nieuwe situatie van Laurentien en de twee prinsen niets te maken hebben met hun positie in het Koninklijk Huis.