Kort geding over Jim

Muziekwinkelketen Music Store heeft een kort geding aangespannen tegen platenmaatschappij BMG en tegen Masterfoods, de fabrikant van Mars-repen. Music Store verzet zich tegen het besluit van BMG om de single van Idols-ster Jim (Tell her) voorlopig alleen via de Free Record Shop te verkopen. Dat maakte een woordvoerder van de Music Store donderdag bekend. Het kort geding dient vandaag bij de rechtbank in Amsterdam.

Jim's cd-single Tell her wordt landelijk uitgebracht op 10 mei, maar kan vanaf morgen bij inlevering van twee streepjescodes van een multipack Mars, Twix of Snickers voor €2,99 worden gekocht bij de Free Record Shop. De adviesprijs van een cd-single is €5,99.

Directeur R. Schouw van BMG Benelux zegt dat de samenwerking met Mars is voortgekomen uit de malaise in de platenindustrie. ,,Er worden minder cd's verkocht en mensen gaan cd's branden. Daar hebben wij last van. Met name nieuwe popartiesten kunnen we niet meer goed in de markt zetten. We hebben minder geld om sterren te creëren.''

Mars verzorgt nu een groot deel van de promotie. Op tv maakt Jim zowel reclame voor Mars als voor zijn single. Schouw denkt dat dit het begin is van een nieuwe ontwikkeling in de amusementsindustrie: sterren worden gekoppeld aan merken, en bedrijf en artiest profiteren ervan.