MoMA New York brengt topwerken naar Berlijn

Het Museum of Modern Art in New York heeft dinsdag bekend gemaakt dat hoogtepunten uit de verzameling in Berlijn tentoongesteld zullen worden. Volgens het museum biedt de renovatie van de vestiging in New York de unieke kans om iets met de collectie te doen. Vanaf februari 2004 zal het werk in de Neue Nationalgalerie te zien zijn. Tussen de tweehonderd werken die naar Berlijn gaan, bevinden zich Rodins Monument voor Balzac, Van Goghs Sterrennacht, Chagalls Ik en het dorp, Magrittes De valse spiegel en Lichtensteins Verdrinkend meisje. Verder hangt er werk van Picasso, Cézanne, Pollock, Dali en anderen. ,,We willen dat de expositie een goede weergave is van onze collectie, maar het moet ook helpen bij het begrip van kunst in de twintigste eeuw'', aldus directeur Glenn Lowry van het MoMA.