Eind onderzoek aanslagen 1999

Het juridisch onderzoek naar de reeks zware bomaanslagen op flatgebouwen in Moskou en Volgodonsk, in de herfst van 1999, is beëindigd. Volgens de Russische justitie staat vast dat de aanslagen het werk waren van twee Arabieren in dienst van de Tsjetsjeense rebellen; de Arabieren, onder wie de beruchte krijgsheer Chattab, zijn beiden inmiddels gesneuveld en een paar medeplichtigen zitten gevangen. Bij de aanslagen vielen bijna driehonderd doden; ze waren voor premier (nu president) Vladimir Poetin de in 1996 beëindigde oorlog in Tsjetsjenië te hervatten. Volgens de Tsjetsjenen heeft de Russische geheime dienst FSB (die door Poetin werd geleid tot hij midden 1999 premier werd) de aanslagen zelf gepleegd om een voorwendsel te hebben voor de nieuwe oorlog in Tsjetsjenië.