Busramp

Bij een busramp zijn vandaag in Zuid-Afrika waarschijnlijk ongeveer tachtig mensen omgekomen.

Het ongeluk gebeurde op een stuwdam in de buurt van de stad Bethlehem in Oranje Vrijstaat. Een bus met ongeveer negentig inzittenden stortte van de dam in het stuwmeer en zonk. Redders slaagden er in tien mensen – negen mannen en een vrouw – levend uit het water te halen; zij zijn gewond in een ziekenhuis opgenomen. Van de anderen inzittenden zijn er vijf levenloos uit het water gehaald. ,,De kansen dat we nog iemand levend uit het water halen zijn klein'', zei vanmiddag de leider van de reddingsoperatie.

De slachtoffers zijn vakbondsleden die op weg waren naar een 1 mei-manifestatie. Vermoed wordt is dat de chauffeur de weg kwijt was en op een grintweg uitkwam die naar de stuwdam voerde.