Arrestaties in Pakistan inzake aanslag USS Cole

Pakistan heeft gisteren de arrestatie bekendgemaakt van zes vermoedelijke leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda. Onder hen is de Jemeniet die ervan wordt verdacht een hoofdrol te hebben gespeeld bij de aanslag op het Amerikaanse oorlogsschip USS Cole in oktober 2000 in Jemen. Het gaat om Waleed Mohammed bin Attash, alias Tawfiq bin Attash en Tawfiq Attash Khallad. Washington heeft de arrestatie van het zestal, tijdens een operatie in de Zuid-Pakistaanse havenstad Karachi bevestigd. Volgens de VS werd de aanslag op de USS Cole met een rubberboot, waarbij 17 Amerikaanse matrozen om het leven kwamen, uitgevoerd door het terreurnetwerk Al-Qaeda. De andere gearresteerden zijn Pakistanen, onder wie een neef van Khalid Sheikh Mohammed, de nummer drie van Al-Qaeda die in maart al werd opgepakt en uitgeleverd aan de VS.