Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over het lerarentekort en het Pentacollege in Rotterdam waar leraren uit het eigen leerlingenbestand worden gerekruteerd. Verder het ter discussie staande Amerikaanse milieubeleid en een gesprek met Christine Whitman, die daarvoor verantwoordelijk is. Ned.1, 20.30-21.05u.

Rondom tien. Discussie over de economische malaise met de econoom Arnold Heertje en mensen die met grote financiële problemen kampen. Ned.1, 21.53-22.38u.

Nova. Aandacht voor de longziekte SARS en de economische gevolgen daarvan. Verder een reportage over de Belgische aanpak van de vogelpest. Ned.3, 22.20-23.15u.

DOCUMENTAIRE

Reporter. Over de conflicten tussen Israël en de PLO en het mislukte historisch akkoord dat op 13 september 1993 in Washington werd getekend en waarin staat dat de partijen elkaar wederzijds erkennen. Ned.3, 21.18-22.00u.

Eichmann's memoires: Ik ben geen antisemiet. De oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann werd in Zuid-Amerika gearresteerd door de Mossad. In Israël kreeg hij een proces, dat in 1962 tot de doodstraf leidde. Gisteren in de rubriek tv-vooraf door Anna Visser besproken. Ned.1, 23.10-0.10u.

SPORT & MUZIEK

Sonja Barend met Bettine Vriesekoop. Oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop geeft aan drie Nederlandse talenten instructie over het spelen van een succesvolle partij. Ned.3, 20.35-21.18u.

Jazz: Jazz. Slot van een imposante serie over de geschiedenis van de jazz behandeld de periode vanaf 1960. Met o.a. Miles Davis Dexter Gordon. Ned.3, 0.02-1.05u.

FILM

Ghosts of Mississippi (Rob Reiner, 1996, VS). Even oprecht als eenduidig drama vertelt authentieke geschiedenis: openbare aanklager Bobby DeLaughter (James Baldwin) heropent na 25 jaar de zaak tegen de vermeende moordenaar van zwarte-burgerrechtenactivist Medgar Evers. Met Whoopi Goldberg als diens weduwe en James Woods als de moordenaar. RTL5, 20.30-22.55u., met reclame.

The Story of Us (Rob Reiner, 1999, VS). Bruce Willis en Michelle Pfeiffer staan op het punt van echtscheiding en blikken terug op vijftien jaar moeizaam huwelijksleven in romantische tragikomedie. Oppervlakkig en vluchtig. Net5, 20.30-22.25u., met reclame.

.South Park: Bigger, Longer & Uncut (Trey Parker, 1999, VS). Eerste bioscoopfilm voortgekomen uit de tv-serie South Park is een uitzinnige parodie en een commentaar op de slechte smaak van de jeugd en de onevenredige reactie daarop van de brave burgerij. Verrukkelijk ouderwetse musicalnummers. V8, 20.30-22.05u., onderbroken door reclame.

The French Connection II (John Frankenheimer, 1975, VS). Licht teleurstellend vervolg op Oscar-winnende actie-klassieker van William Friedkin uit 1971. Gene Hackman is andermaal de grimmige New Yorkse agent Popeye Doyle. In Marseille probeert hij narcoticakoning Fernando Rey te pakken te krijgen. RTL5, 22.55-1.00u.

.Die Drei von der Tankstelle (Wilhelm Thiele, 1930, Duitsland). Vermaarde, succesrijke Duitse musical waarin pomphouders Willy Fritsch, Heinz Rühmann en Oskar Karlweis de crisisjaren wegzingen. Tot de liedjes behoren `Ein Freund, ein guter Freund' en `Liebling, mein Herz lässt dich grüssen'. Morgen, ARD, 10.30-12.00u., zwart-wit.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van theateradviseur en tekstschrijver Boudewijn Spitzen in Ravenswaaij een gesprek met de in 1934 geboren Klaus Siegel, schrijver van de roman De Nieuwe Engel. Verder Robert Anker, die met zijn bundel De broekbewapperde mens genomineerd is voor de VSB-poëzieprijs. 747AM, 22.02-24.00u.

Sesjun. Het 30-jarig bestaan van het programma wordt gevierd met concerten uit Singer en Nick Vollebregt's Jazzcafé in Laren. Met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de vocalgroup The Four Freshmen. In het tweede uur het optreden van The Legends. Radio 4, 22.02-24.00u.

Andersdenkenden. Gesprek met de 75-jarige columnist van de Volkskrant Jan Blokker over onder andere zijn gebundelde columns in De afrekening en ,,de politieke charlatan Pim Fortuyn''. Morgen, 747AM, 9.15-9.45u.

1 op de middag. Aandacht voor de economische gevolgen van de vogelpest. Na BSE, MKZ, varkenspest en dioxine wordt de landbouw opnieuw geteisterd door een dierziekte. Oud-minister van Landbouw Laurens-Jan Brinkhorst geeft zijn commentaar. Morgen, Radio 1, 14.04-17.00u.