Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Straf voor elftal van Türkiyemspor

De tuchtcommissie van de voetbalbond heeft forse straffen uitgesproken tegen het eerste elftal van FC Türkiyemspor uit Amsterdam en vijf spelers ervan. Türkiyemspor, momenteel koploper in de hoofdklasse A, heeft twee punten in mindering gekregen. De vijf voetballers zijn geschorst voor een periode van zes weken tot negen maanden. De straffen zijn opgelegd voor de ernstige ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd tegen Baronie in Breda op 16 maart.