MVV'ers zien af van faillissement

De spelersgroep van MVV ziet af van het eerder geuite voornemen om het faillissement van de Maastrichtse voetbalclub aan te vragen. Het dreigement werd gisteren ingetrokken. Tijdens een bijeenkomst met de technische staf en de raad van commissarissen verklaarden de spelers unaniem dat zij het seizoen desnoods zonder salaris afmaken.

,,Dit is geen felicitatie waard'', zei trainer Ron Elsen na afloop van het beraad. ,,Niet naar mij, niet naar de club, want ik vind dit heel normaal.'' Elsen wist de complete spelersgroep, die donderdag op het trainingscomplex Klein Geusselt bezoek had gekregen van twee bestuursleden van de spelersvakbond VVCS, van het clubbelang te overtuigen.

Vrijdag, voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, stelde Elsen zijn selectie een ultimatum. Wie in de bus naar Helmond stapte, beloofde daarmee MVV trouw te zullen blijven. Ook de spelers die wegens blessures en schorsingen vrijdag ontbraken, schaarden zich gisteren achter het standpunt.

MVV heeft de salarissen van de spelers en ander personeel over maart nog niet betaald, en kampt bovendien met achterstanden bij het CFK, het spelersfonds voor contractspelers. Een delegatie van de VVCS brengt vandaag opnieuw een bezoek aan de Limburgse club. ,,We blijven bij ons advies aan de spelersgroep om het faillissement van MVV aan te vragen'', liet de vakbond gisteravond weten.

Volgens de VVCS is per direct een bedrag van 30.000 euro nodig om de salarissen te betalen. MVV heeft dat geld niet, omdat een sponsor een toegezegd bedrag van 100.000 euro nog niet heeft betaald. Daardoor kan de Limburgse club ook geen beroep doen op het Saneringsfonds van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Uit dit fonds kan een noodlijdende club een salarisvoorschot van 140.000 euro krijgen om een regelmatig verloop van de competitie te garanderen, mits de garanties die bij de licentieverstrekking zijn afgegeven ook daadwerkelijk zijn nagekomen.