Aanklacht tegen journalist

Het Joegoslavië-tribunaal heeft de hoofdredacteur van het Montenegrijnse blad Dan in staat van beschuldiging gesteld. Hij heeft de identiteit prijsgegeven van een beschermde getuige in het proces tegen de Joegoslavische ex-president Miloševic. De getuige, met de codenaam K-32, werd vervolgens bedreigd. Hoofdredacteur Dušan Jovanovic kan worden veroordeeld tot maximaal zeven jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 100.000 euro. Jovanovic gaf gisteren toe de identiteit van K-32 te hebben onthuld, maar hij voegde daar aan toe dat wel vaker kranten de naam van beschermde getuigen hebben gepubliceerd. Hij zei naar Den Haag te gaan om zich te verantwoorden. De verspreiding van zijn dagblad – sterk Miloševic-gezind – is sinds vorige week in Servië verboden wegens steunbetuigingen aan de moordenaars van de Servische premier Djindjic.