Tasfranje

Fotografe Chantal Keizer onderzocht het tassenbeeld op straat.

Veel franje, veel cowboy- en indianenlook, veel tweedehands. Dat is de tassentrend op straat. In navolging van sporttassen worden ze ook breed opzij gedragen.

Hoeveel chaos er ook in de buik van de tas mag zijn, de buitenkant verhult alles. De buitenkant van een tas zegt: alles onder controle. Met de buitenkant van een tas laat de draagster zien wat voor persoon zij is, of liever gezegd: wat voor persoon zij zou willen zijn: creatief, bijzonder, romantisch, praktisch of exotisch. Zo koos Julia uit Amsterdam voor een hand geborduurde tas uit Marokko, kocht Maruscha haar tas met franjes op Khoasanroad in Bangkok, en is de Parijse tas van Petra uit Leiden gemaakt van lompen. De baby heeft een tasje van oma om de hals. Dat mag de hele dag niet meer af.