www.nrc.nl/irak

Interactieve kaarten: Hoe bewegen de Amerikaanse en Britse troepen zich in Irak? Elke dag wordt in een interactieve kaart bijgehouden hoe de aanvallen van de coalitie op Irak plaatsvinden. Er kan teruggebladerd worden tot het begin van de oorlog, donderdag 20 maart.

Webstemmen: In kranten en tijdschriften over de hele wereld wordt hevig gediscussieerd over de oorlog in Irak. In de rubriek `Webstemmen' een selectie van opinies met verwijzingen naar de originele bronnen, van het Israëlische Ha'aretz en Daily Nation uit Kenia tot The Japan Times en Guyana Chronicle.

Iraklog: Overal op internet staan interessante sites over Irak en de oorlog. In `Iraklog' houdt internetjournalist Marie-José Klaver hiervan een overzicht bij. Ze verzamelt tientallen links met antwoorden op de vragen: Hoe zit het met de persvrijheid van oorlogscorrespondenten? Hoeveel doden zijn er gevallen in de oorlog en hoe wordt dit aantal bijgehouden? Is de `e-bom' echt een humaan wapen?

Discussie: ,,In tijden van oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer'', sprak de Amerikaanse senator Hiram Johnson al in 1917. Hoe beleeft u de werkelijkheid van de oorlog in Irak, zoals die door de media wordt gepresenteerd? Is de waarheid in deze oorlog weer het eerste slachtoffer, of achterhaalt u die wel?

Tijdlijn: De oorlog in Irak is begonnen aan zijn tweede week. In een tijdlijn is de oorlog `van uur tot uur' bij te houden.