`De oorlog wordt gevoerd voor Israël'

,,Het zijn de joden weer'', verzucht conciërge Gamal. Hij is een oude baas uit het Nubische zuiden van Egypte. Nubiërs staan bekend om hun vrolijkheid en Gamal doet die reputatie eer aan: ,,Wist je dat in de koloniale tijd Engelse ambtenaren nooit langer dan tien jaar in Egypte mochten blijven? Anders gingen ze een galabiya dragen, en slippers, en waterpijp roken, en werden ze Egyptisch. Want dat gebeurt met buitenlanders die hier langer dan tien jaar zijn; die kunnen ons niet weerstaan. Hahaha! Egypte is umm iddunya, de moeder van de wereld.

,,Maar we hadden het over de joden en dat is een serieus onderwerp. De oorlog in Irak wordt gevoerd voor Israël. Heb je niet gehoord dat Israëlische vliegtuigen hebben meegebombardeerd, en dat er Israëlische raketten zijn gevonden in Bagdad? Ja, dat melden de staatsmedia hier niet, want dan wordt Amerika kwaad. Maar de oppositiekranten spreken de waarheid. De joden streven naar een staat van de Eufraat tot aan de Nijl. Daarom moet nu Irak worden aangevallen. Wij zijn straks aan de beurt. En dat allemaal in de naam van de terreurbestrijding. Haha!

,,Het is een briljante opzet. Eerst heeft de Mossad op 11 september die aanslagen gepleegd. Bin Laden? Dat is nou naïef van jou. Hoeveel Amerikaanse agenten van de geheime dienst en veiligheidsbeambten moet je wel niet omkopen om zo'n aanslag te kunnen plegen? Dat kost miljarden! En Bin Laden heeft helemaal geen miljarden. Weet je dan niet dat op 11 september de vierhonderd joden die in het World Trade Center werkten, niet naar hun werk zijn gegaan? Beetje toevallig, niet? De Mossad zit erachter en nu houden ze dat geheim omdat anders Amerika hetzelfde met de joden doet als Hitler. Die was er ook achtergekomen dat de joden Duitsland te gronde wilden richten. Elf september was het werk van de Mossad die op die manier de wereld probeerde op te zetten tegen de Arabieren.

,,En het is gelukt. De Palestijnen worden vermoord en verjaagd, en nu is Irak aan de beurt. Amerika wordt helemaal gecontroleerd door de joden. Wat zijn dezer dagen de machtigste mensen in het Westen? De journalisten, de advocaten en de politici. Nou kijk maar, daar vind je de meeste joden. Het staat ook in de protocollen van Zion, daar heb ik laatst een interessant programma over gezien van [de Arabische nieuwszender] Al-Jazira.

,,Vrijwel alle Midden-Oosten adviseurs van Clinton en nu Bush zijn joods. Sommigen openlijk, anderen in het geheim. Ja, daar heb je er ook een boel van, geheime joden. Zoals Atatürk die in Turkije de islam afschafte. En Saddam Hussein. Die is Koeweit binnengevallen zodat Amerika een enorme troepenmacht in de Golf kon legeren, dichtbij de heilige plaatsen Mekka en Medina. Zodat de islam werd verzwakt want de joden weten dat ze tegen een sterke islam niet opkunnen. Arafat ook joods? Veel mensen zeggen dat inderdaad, maar ik betwijfel het. Je moet niet alles geloven wat je hoort. ,,Jij komt uit Nederland, zeg je? Heb je daar ook joden? Zal wel. Alle westerse media worden gecontroleerd door de joden. Als jij dit allemaal opschrijft, dan komt de hoofdredacteur naar jou toe en die zegt: mister, dit kan niet in de krant. En dan word je ontslagen. Zo gaat dat, dat heb ik zelf gelezen. In die oppositiekrant. Al-Sha'b, het volk. Nu is die krant gesloten, omdat de regering moslimfundamentalisten onderdrukt. Ik ben zelf geen fundamentalist. Ik geloof in vrede en coëxistentie. En juist daarom maak ik me zo zorgen om de joodse wereldsamenzwering. Want die zet moslims en christenen tegen elkaar op, terwijl wij eigenlijk broeders zijn''.

    • Joris Luyendijk