AC Milan derde keus voor Ajax

Ajax strijdt in de kwartfinales van de Champions League tegen AC Milan. De ploeg uit Amsterdam speelt dinsdag 8 april eerst thuis. Twee weken later volgt de return in Italië. Trainer Ronald Koeman, die gisteren zijn 40ste verjaardag vierde met PSV-trainer Guus Hiddink als bijzondere gast, had liever tegen Barcelona of Manchester United gespeeld. ,,Die twee clubs hebben iets meer allure dan AC Milan'', reageerde hij. ,,Tegen clubs uit Engeland en Spanje kom je beter aan voetballen toe. Ook al heeft AC Milan fantastische spelers zoals Rivaldo, Rui Costa, Sjevsjenko, Maldini en Seedorf Ajax heeft aangetoond dat het niet één tegenstander hoeft te vrezen. Met 0-0 thuis en 1-1 uit kom je ook verder. Ik vind het overigens vreemd dat noch Spaanse noch Italiaanse ploegen elkaar treffen.'' Indien Ajax van AC Milan wint, dan is in de halve finale de winnaar van Inter-Valencia de tegenstander. In verband met de wedstrijd tegen AC Milan is de competitiewedstrijd Ajax-RBC van 6 april verschoven naar zaterdag 5 april.