Conflict NOC*NSF opgelost

Bestuur en directie van de sportkoepel NOC*NSF hebben het conflict met team de mission, het driemanschap dat de Nederlandse ploeg voorbereidt op en begeleidt bij de Olympische Spelen van 2004 in Athene, gisteren in een gesprek bijgelegd.

Afgesproken is dat leden van team de mission zich in het openbaar onthouden van uitlatingen over geschillen met het ministerie van Sport (VWS). Het drietal Peter Vogelzang, Marcel Sturkenboom en Joop Alberda verscheen gisteravond alleen op de bestuursvergadering voor een presentatie over de voortgang van de voorbereiding op `Athene'.

Vandaag voerde directeur Theo Fledderus van NOC*NSF periodiek overleg met VWS, waar verontwaardigd was gereageerd op de kritiek van team de mission. Fledderus' commentaar op team de mission werd ook mede onder druk van het ministerie geleverd. Het geschil tussen NOC*NSF en VWS over de afschafte inkomensregeling voor medische begeleiding is nog niet opgelost. De sportkoepel bepleit handhaving, terwijl VWS die subsidie niet langer wenst te specificeren, maar de besteding wil overlaten aan de sportbonden zelf.