Ben Salah blijft boksen

Profbokser Nordin Ben Salah (30) leed gisteravond in Rotterdam een gevoelige nederlaag tegen de Argentijn Francesco Mora. In de twaalfde en laatste ronde beëindigde de scheidsrechter het duel, nadat Ben Salah al twee keer door zijn tegenstander tegen de grond was geslagen. Voor de bokser van Marokkaanse afkomst uit Purmerend was het pas zijn tweede nederlaag in 38 partijen. Bovendien verloor Ben Salah, ook wel `Fighting Nordin' genoemd, zijn intercontinentale WBA-titel in het middengewicht. De voormalige wereldkampioen kickboksen kondigde voor de partij tegen Mora aan dat hij bij een eventuele nederlaag zou stoppen als profbokser. Hij overweegt nu toch een revanche op Mora.

Wat ging er mis in je partij tegen Mora?

Nordin Ben Salah: ,,Ik miste kracht, ik kon hem eenvoudigweg niet afstoppen. Op een gegeven moment belandde ik op een punt dat ik dacht: `Dit gaat niet meer lukken'. Het zat er gewoon niet in, zo'n blokkade heb ik nooit eerder meegemaakt. Na mijn eerste verloren profpartij concludeerde ik dat ik door iets onverklaarbaars verloren had, gisteravond was er sprake van onmacht.''

Hoe is zoiets mogelijk?

,,Voor de wedstrijd had ik al mijn twijfels, ik zat niet goed in mijn vel. Van begin af aan miste ik net dat beetje extra dat je nodig hebt om uit te blinken. Sporten gaat met pieken en dalen, gisteravond bevond ik me in een gigantisch dal. Normaal gesproken had ik die Mora moeten verslaan, maar hij was gewoon beter dan ik. Al met al een flinke domper, ik heb de komende weken nodig om geestelijk en lichamelijk bij te komen van alle inspanningen.''

Stop je nu met boksen?

,,Dat heb ik vooraf gezegd, maar die uitspraak moet je nu niet meer serieus nemen. Nuchter analyserend ben ik van mening dat ik door moet gaan. Ik ben een bokser in hart en nieren, bovendien verdien ik mijn geld met de sport. Ik heb geen andere keuze: ik blijf bokser. Of ik nog heb nagedacht over een loopbaan na de bokssport? Nee, eigenlijk niet.''