The Apers

Op Buzz Electric worden alle cliché's waaraan een goede punkrockplaat behoort te voldoen dik uitgesmeerd. Dus staat er ook een instant-zomerhit op: `Almost Summer', een vertrouwd vrolijk wijsje waarin een ieder die zich wel eens een loser voelt, met een leeg bed in het vooruitzicht, een hart onder de riem gestoken wordt. Punkrock volgens The Apers gedijt bij dit soort herkenbaarheid, gevat in korte en, cliché of niet, krachtige nummers met de gitaren in de overdrive en ouderwets `snotty' zang, die zich geregeld groepeert in refreintjes die je zo bij de kladden grijpen. Wat dondert het dan dat zoiets al zo vaak is gedaan, en misschien wel beter. In hun eigen, door leer, gympen en baseballpetjes begrensde universum zijn Marien Nicotine, Ivo Backbreaker, Kevin Aper en Jerry Hormone (die namen alleen al!) heer en meester. Punkrock uit Rotterdam, daar moet je verder niet moeilijk over doen.

The Apers: The Buzz Electric (Stardumb SDR.31 distr. Sonic Rendezvous)

    • Jacob Haagsma