Popzangeres Campello overleden

Celly Campello, een populaire Braziliaanse rockzangeres uit de jaren `50 en `60 is dinsdag op 60-jarige leeftijd in Campinas overleden.

Campello zong al op haar zesde voor de radio, had een eigen radiopragramma toen ze 12 was en werd op haar 15de een nationale beroemdheid. Haar grootste hits waren Portugese versies van Amerikaanse liedjes, zoals Estupido Cupido (`Stupid Cupid'), Banho de Lua (`Moon Bath'), Lacinhos Cor-de-Rosa (`Little Pink Bows') en Tunel do Amor (`Tunnel of Love'). Haar optredens voor televisie, radio en in het theater brak ze abrupt af toen ze in 1962 in het huwelijk trad en koos voor een bestaan als huisvrouw en moeder, een keuze die ze volgens eigen zeggen nooit heeft betreurd. Ze kreeg twee kinderen.

In 1975 kwam ze nog even terug op het toneel voor een kort optreden in de tv-serie Estupido Cupido.

Celly Campello overleed aan borstkanker.