Burny Bos maakt poppenfilm Pluk van de Petteflet

Filmproducent Burny Bos is bezig met een poppenanimatie van het boek Pluk van de Petteflet (1971) van Annie M.G. Schmidt. Hij onderhandelt over het project met animatiestudio's in Nederland en Letland. Zijn dochter Tamara Bos, die ook het script voor Minoes schreef, werkt aan het scenario over het jongetje en zijn rode kraanwagen. Bos omschrijft de poppen als varianten op de beroemde Engelse animatiefiguren Wallace en Gromit: ,,Dit lijkt ons voor dit verhaal de beste vorm om de fantasie van Annie recht te doen'', zei hij deze week. ,,Vooral de tekeningen die Fiep Westendorp van Pluk en zijn vrienden maakte, staan nog meer dan andere verhalen op het collectieve netvlies gegrift. Het zou te duur en te ingewikkeld worden om de wereld van Pluk naar een real life-film te vertalen.'' De poppen moeten bovenal `menselijk en aaibaar worden'. ,,Pluk moet een mensje blijven, geen Barbie worden''.