Verbod op film over Jackson

De omstreden documentaire Living with Michael Jackson mag in Groot-Brittannië voorlopig niet worden vertoond. Popzanger Michael Jackson had de Londense High Court in kort geding gevraagd om een verbod op uitzending. De Granada Media Groep mag tot de zitting in het onderliggende geschil op 31 maart evenmin onderdelen van de film vertonen of deze op DVD of video uitbrengen.

Direct na de uitzending van het televisieportret van de Britse journalist Martin Bashir, zei Jackson zich ,,verraden te voelen''. Hij beschuldigt Bashir van bedrog en verdraaiing van de waarheid. In de film onthult de zanger dat hij zijn derde kind kreeg van een surrogaatmoeder die hij nooit heeft ontmoet. Ook vertelde hij dat hij het bed deelde met kinderen op zijn ranch in Californië. Jackson stelt bovendien dat Bashir zich niet aan de overeenkomst heeft gehouden zijn kinderen niet zichtbaar in beeld te brengen.

Jackson heeft zelf een video uitgebracht die hem in een beter daglicht stelt. Hij ontkent dat hij zich blanker heeft laten maken uit ijdelheid, maar dat zijn gezicht is geopereerd vanwege brandwonden en hij bovendien een pigmentziekte heeft. Kinderrechtenorganisaties spraken schande van het feit dat Jackson het bed deelt met kinderen. Maar de moeder van twee van zijn kinderen noemt hem een liefhebbende vader die kinderen niet misbruikt.