Opinie

    • Youp van ’t Hek

Mikado

Je hoeft Koeman maar te bellen en je kan Mido komen halen. Strik eromheen en wegwezen. Hij heeft het helemaal verbruid in Amsterdam. Nou moet ik zeggen dat ik een schaar gooien naar het hoofd van Zlatan ook redelijk ver vind gaan. Ik denk dat hij gemist heeft. Net als in het veld. En Zlatan heeft vast niet teruggegooid. De schaar zou iedereen geraakt hebben, behalve de Egyptenaar. Toch wil ik ook een lans voor hem breken. Hij ging niet naar een bijeenkomst van de sponsors. Terecht. Na de thuiswedstrijden van Ajax moet een speler naar het business-seatsbarretje om een goed gesprek te voeren met frituurvetvertegenwoordigers, hijskraanverkopers en ander dikbuikige treurigheid. Dat vinden die mensen leuk. Die komen dan thuis in hun doorzon in Badhoevedorp en fleuren hun saaie leven op met regels die beginnen met Mido zei nog of Rafaël vertelde. Ik zou dat ook weigeren. Ik ben hier om te voetballen en niet om de treurige sponsorkermis eromheen.

Maar goed: Mido zit voor straf bij Jong Ajax en mag aan het eind van het seizoen vertrekken. Pierre mag, als het aan het Feyenoordlegioen ligt, ook weg. Ik begreep dat er door de supporters treiterliedjes naar hem werden gezongen. Ik dacht dat Van Hooijdonk juist razend populair was in Rotterdam, maar na een weekje skiën is alles anders. Niet alleen bij Ahold en Oranje. Na zijn mazzelgoaltje tegen NAC legde Pierre zijn wijsvinger tegen zijn lippen. Het publiek moest zwijgen. Na afloop verdween hij door een zijdeur. Deze week zal hij bekendmaken dat hij volgend jaar niet meer in Rotterdam speelt.

Waar wel? Ik stel een spitsenruil voor. Pierre naar de Arena en Mido naar De Kuip. Gelijk oversteken. Moeten ze in Rotterdam alleen wel een metaaldetector bij de kleedkamer zetten.

Mido, net als Pietje Keizer, bekend van de schaar.

    • Youp van ’t Hek