Veronica hoopt op succes met seks

Onder het motto `Eindelijk weer iets fatsoenlijks op tv' komt Veronica vanaf 15 maart met een nieuwe programmering. Seks en sensatie voeren de boventoon. Tachtig procent van de programmering is nieuw en Nederlands. Menno Buch keert terug op tv met een dagelijkse talkshow, over ,,politiek, lifestyle, erotiek, sport, media tot aan literatuur toe''. Presentator Mental Theo komt met de datingshow Vrouwen zijn beesten, waarin één man zich staande moet zien te houden tegenover een tribune met vrouwen. Schandaalschilder Peter Klashorst wordt gevolgd in een real life show, misdaadjournalist Bas van Hout presenteert elke vrijdag misdaadnieuws. Het programma Meekijken gewenst is bestemd voor ,,liefhebbers van ongecensureerde seks, botte slasher-movies en ander schokkend materiaal''.

Aangekocht uit het buitenland zijn onder meer de programma's Webcamgirls, een kennismaking met ,,de meesteressen van de cyber-erotiek'', de Anna Nicole Show, waarin het ex-Playboymodel wordt gevolgd van badkamer tot therapeut, en 7 Lives Xposed, een erotische variant op Big Brother van Playboy Television. In het wekelijkse programma Dat doe je niet onderzoekt Veronica hoe het is gesteld met normen en waarden in Nederland.

Met de nieuwe programmering beoogt programmadirecteur Bert van der Veer een herstart van Veronica. Van der Veer: ,,We zullen het niet zo communiceren, maar voor ons voelt het als de start van een nieuw Veronica.'' Seks is nu 17,1 procent van de programmering. ,,Een nieuw station heeft dat nodig, kijk maar naar SBS in de begintijd. Zij zijn er van teruggekomen, bij ons zal het na verloop van tijd ook wel wat minder worden. Maar een familiezender zullen we nooit worden, seks heeft altijd bij Veronica gepast.'' De doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen tussen 19 en 49, met de nadruk op 19-34. Van der Veer: ,,De jongeren worden uitstekend bediend door TMF en MTV.''

Sinds het vertrek uit de Holland Media Groep in 2000 leidt de commerciële omroep Veronica een sluimerend bestaan. De 35 uitzenduren per week sinds 1 september 2002 werden voornamelijk gevuld met herhalingen, de paar programma's die zelf werden gemaakt trokken enkele duizenden kijkers. De lage kijkcijfers en interne ruzies leidden in november vorig jaar tot het aftreden van het bestuur onder leiding van Willem van der Meer de Walcheren. De inkomsten komen van het Veronicablad, met een oplage van 1,1 miljoen en een omzet van bijna 55 miljoen euro het grootste weekblad van Nederland.