Eigen nieuws

Ik ben een heks

Ik ben een heks, ik ben een heks

Dat is relaxed, dat is relaxed

Wij heksen maken veel pret,

en spelen soms op een klarinet

Wij eten spinnenpoot, met slangenkruid,

en aubergine met fruit

Wij slapen in een bezemkast,

en hopen maar dat het past

Wij toveren vaak mensen om,

voor in de vissenkom

Eigen gedicht van Eline Boot (9 jaar) en Maria Rodriguez (8 jaar) uit Den Haag

Sneeuw

Zo wit als een doek

Is de sneeuw om de hoek

In de sneeuw doen kinderen leuke dingen

Als je naar buiten kijkt zie je ze springen

De vogels met hun bolle vachten

Moeten ze in de koude winter overnachten

Die mooie witte vlokken

Blijven me lokken.

Eigen gedicht van Feico de Muinck Keizer uit Santpoort (10 jaar)

Schaatsles

Omdat ik astma heb, ben ik vorige week opgenomen in het Nederlands Astmacentrum in Davos. Ik moet hier ongeveer zes maanden blijven. Dat is best lang. Maar ik kan elke dag e-mailen met mijn vader, moeder, broer en zus en met mijn vriendinnen. En gelukkig zijn de mensen hier erg aardig. En op mijn derde dag hier gebeurde er al iets heel leuks: schaatsles krijgen van Bart Veldkamp.

Eigen nieuws van Charlotte van der Putten, 11 jaar, Davos (Zwitserland)