Diamantroof: buit was 100 miljoen

De daders van de spectaculaire roof twee weken geleden in het Antwerpse Diamond Center hebben een record van 100 miljoen euro aan diamanten, geld en waardepapieren buitgemaakt, aldus de politie gisteren. Onlangs werden vier verdachten gearresteerd: drie Italianen en een Nederlandse vrouw. Van de buit ontbreekt elk spoor. Hoofdverdachte Leonardo N. had al twee jaar geleden een kantoor in het Diamond Center gehuurd om de roof, waarbij na sabotage van de videobewaking kluisjes werden opengebroken, van binnenuit te plegen. De rovers gingen na de roof slordig te werk. In het Antwerpse appartement van Leonardo N. werd in een stofzuigerzak een diamant gevonden en naast de autoweg Antwerpen-Brussel is een vuilniszak bewijsmateriaal aangetroffen. De politie vermoedt dat de Italiaanse maffia achter de roof zit.