Contract voor beveiliging van Spelen in Athene

Griekenland heeft een contract gesloten voor de beveiliging van de Olympische Spelen van 2004 in Athene. De overeenkomst volgt een week na harde kritiek van voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Rogge sprak zijn zorg uit over de voorbereidingen van de Spelen, en dan vooral over de beveiliging. Na lange onderhandelingen met verschillende kandidaten kreeg SAIC, een internationaal consortium geleid door een Amerikaans bedrijf, het contract. SAIC deed het goedkoopste voorstel. Het duurde maanden voor het contract rondkwam, tot ergernis van het IOC. De Griekse regering zegt de beveiliging van de Spelen zeer belangrijk te vinden en heeft daar een bedrag van zeshonderd miljoen euro voor gereserveerd. De kaartverkoop voor de Olympische Spelen begint op 12 mei. Er zijn 5,3 miljoen toegangsbewijzen beschikbaar.