Voorkeur Muziek

Kurt Masur

De legendarische Duitse dirigent Kurt Masur staat de komende dagen voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Masur was in Leipzig actief tijdens het vallen van de `Muur' en was tot half vorig jaar chef-dirigent van de New York Philharmonic. Bij zijn afscheid kreeg Masur de eretitel `director emeritus'. Masur dirigeert een concert met een klassieke opbouw: de Symfonie nr 36 `Linzer' van Mozart, gevolgd door de Vierde symfonie van Bruckner.

Concertgebouw Amsterdam 5, 6, 7 maart 20u15; 9 maart 14u15. Res. 020-6718345.

The Hunches

Niet eerder was de naam van indie-platenlabel In The Red zo toepasselijk als op de allesverpletterende debuut-cd van de Amerikaanse garagerockgroep The Hunches. Met alle meters ver in het rood werden hun ruige, oorverdovende en compromisloze songs niet voor tere oren vastgelegd. Live belooft dit zachtmoedig van hun hoes starende viertal daar nog een flinke schep agressie bovenop te doen.

4 maart Ekko, Utrecht, 5 maart Vera, Groningen, 6 maart Waterfront, Rotterdam.

Theo Verbey

Schaduw, het nieuwe stuk van Theo Verbey, wordt gespeeld door Nieuw Sinfonietta Amsterdam en het Brodsky Quartet.

Verbey schreef Schaduw als een wisselwerking tussen een strijkorkest en een strijkorkest. Leden van Nieuw Sinfonietta spelen samen het Brodsky Quartet muziek van Elgar en Sjostakowitsj, het Brodsky Quartet speelt Idyll nr 2 van Frank Bridge en Nieuw Sinfonietta speelt Brittens Variations on a Theme of Frank Bridge.

MC Vredenburg Utrecht 7 maart 20u15 Reserveren 030-2314544; Concertzaal Tilburg 7 maart 20u30 Reserveren 013-5432220.