Mido: Laatste kans? Weet ik niks van

Hij heeft niets fout gedaan en zijn tijdelijke verwijdering uit het eerste elftal bewerkstelligde alleen maar dat de spelers van Ajax uit hun concentratie raakten voor het duel tegen Arsenal. Mido is terug en hij weet van de prins geen kwaad. Gisteravond mocht het enfant terrible de laatste acht minuten invallen voor Zlatan Ibrahimovic die volgens Koeman zijn werk op dat moment had gedaan.

Naderhand wilde Ahmed Hossam, zoals hij eigenlijk heet, uitvoerig op de affaire ingaan. Uitgedost met een blauwe wollen muts. Maar wat nu precies de aanleiding is geweest voor de straf die hem ten deel viel kon of wilde hij niet echt duidelijk maken. Dat hij niet op een sponsorbijeenkomst is verschenen was in elk geval niet de ware reden. Mido vermoedt dat zijn karakter botst met dat van trainer Ronald Koeman. ,,Ik heb dit zien aankomen. Al wekenlang. Misschien dat mijn karakter irritaties oproept bij Koeman. Anders kan ik het niet verklaren. Ik doe mijn best op de training, ik loop nooit de kantjes eraf. Ik heb niets misdaan. Geen fout gemaakt zoals de vorige keer, toen ik heb gezegd weg te willen bij Ajax.''

Volgens Mido kreeg hij vorige week van het ene op het andere moment te horen dat hij zich kon vervoegen in de kleedkamer van het tweede elftal. Gisteren werd hij weer in genade aangenomen op verzoek van de spelers. Er ging een gesprek met Koeman aan vooraf. In dat onderhoud heeft de trainer hem ook niet veel wijzer kunnen maken. ,,We hebben alleen besproken hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen. Heeft Koeman mij een laatste kans gegeven? Daar weet ik niets van.''

Hoewel pas twintig uitte Mido zijn teleurstelling over de beperkte speeltijd die hij krijgt bij Ajax nu Koeman vrijwel elke wedstrijd de voorkeur geeft aan Ibrahimovic als centrumspits. ,,Aanvankelijk was Machlas eerste keus en ik de tweede spits. Toen werd ik de eerste man. Afgelopen zomer mocht Zlatan nog weg en zou ik volgens de trainer de eerste keus blijven. Nu is Machlas verhuurd en zit ik weer op de bank'', beklaagde Mido zich gisteravond over het beleid van Koeman.

Toch denkt hij niet aan een vertrek bij Ajax na dit seizoen. ,,Ik speel bij een grote club. Ik moet mezelf maar weer terugknokken in het eerste elftal. Een Egyptische gezegde luidt: Moeilijke situaties maken de man.''

Nog geen vijf minuten later stapte hij in zijn tomaatrode Ferrari, op weg naar huis.