EN VERDER

Museumnacht

Op zaterdag 1 maart wordt voor de tweede maal de Rotterdamse Museumnacht gehouden. Dat betekent dat 's avonds om acht uur de deuren van tientallen musea, galeries en andere cultuurinstellingen hun deuren openen om die om twee uur 's nachts pas te sluiten. Het Historisch Museum Het Schielandshuis heeft als thema de `geur van het verleden' en in het Natuurmuseum begint om 20u30 een buikdansdemonstratie waarbij het publiek kan meedoen. In het Wereldmuseum wordt de salsa gedanst en in de Kunsthal schenkt men cocktails. Dit alles gebeurt rondom diverse exposities.

Inl www.rotterdamsemuseumnach.nl

Kunstmanifestatie

In Dordrecht begint op 28 februari een driedaagse Kunstmanifestatie Hofmakerij in de wolken. Rondom het voormalige Augustijnenklooster zijn er verschillende activiteiten op gebied van kunst en muziek. Er wordt werk geëxposeerd van 11 kunstenaars en diverse dans- en theatergroepen geven optredens.

Kunstmanifestatie van 28 febr t/m 2 maart. Locatie rondom 't Hof, Hof 12, Dordrecht. Tentoonstelling gratis entree. Optredens verschillende toegangsprijzen. Reserveren 078-6144808. Inl www.hofmakerij.com

Veiling zilvervondst

Op 5 februari 1967 werd een oud huis aan de Breitenstrasse n. 42 in Bad-Hersfeld (Ober Hessen) verbouwd. Bij het stukslaan van een kelder vond men een schat vol zilver. De schat bevat 22 lepels, waaronder een bijzondere kinderlepel, een pijpenkrabber, vier bekers en een vergulde bierpul. De voorwerpen zijn mogelijk verstopt tijdens de 30-jarige oorlog (1618-1648) door de familie von der Tann- von Haune. Op 4 maart worden deze objecten bij Christie's geveild. De lepels zijn geschat vanaf €500.

Veiling Zilver, Russische Kunst en `Objects de Vertu'. Di 4 maart om 10u30 en 14u. Kijkdagen 28 febr, 1 en 2 maart 10-17u en 3 mrt 10-16u.