Denkbeelden Benzakour 5

De denkbeelden van Mohammed Benzakour baren mij grote zorgen. Hij stelt dat als Nederland een oorlog tegen Irak goedkeurt, de hier woonachtige moslims zich en masse van de Nederlandse cultuur en natie zullen afkeren, zich voor 100 procent met de Bin Ladens van deze wereld en hun terreurdaden zullen identificeren, en dat is dan onze eigen schuld! Deze chantage vind ik ronduit walgelijk.

Het legt de schuld bij het slachtoffer, en komt met denkbeelden zoals ,,slachtoffers van racisme hebben het aan zichzelf te wijten, hadden ze er maar net zo uit moeten zien en zich net zo moeten gedragen als wij'', en ,, vrouwen die verkracht worden hadden zich maar anders moeten kleden''. Ik gun alle hier wonende moslims het recht op hun eigen mening, gebaseerd op de grondrechten van onze democratie. Ik weiger echter mezelf en de Nederlandse samenleving het recht te laten ontnemen op een van hen afwijkende mening, die dan blijkbaar nog afgestraft zal worden ook!

Misschien wordt het hoog tijd dat we wakker worden en massaal de straat op gaan om tegen deze naar fascisme riekende denkbeelden te protesteren en de waarden en normen van onze samenleving veilig te stellen.

    • W. Hindriks