Brits seizoen in Concertgebouw

Het Amsterdamse Concertgebouw presenteert in het komende seizoen een `British Season', een festival van ruim zestig concerten in de Grote Zaal en de Kleine Zaal met uitsluitend Engelse muziek. Op 20 september wordt begonnen met een Amsterdamse versie van `The Last Night of the Proms'.

Tal van Britse orkesten, ensembles dirigenten en solisten zullen optreden. Onder hen is het Royal Opera House Covent Garden, dat onder leiding van Antonio Pappano een uitvoering geeft van Mozarts Don Giovanni. In totaal komen er veertien Britse orkesten, waaronder het London Philharmonic Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het Orchestra of the Age of the Enlightenment, de English Baroque Soloists van Gardiner en The Academy of Ancient Music. Het British Season biedt een overzicht van de Engelse muziek van de Renaissance tot nu.

De Carte Blache-serie wordt in het volgende seizoen samengesteld door de Russische violist Maxim Vengerov. Bernard Haitink dirigeert twee keer, ook de Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli treedt weer op. In de Kleine Zaal hebben de cellist Heinrich Schiff en de pianist Leif Ove Andsnes elk een eigen serie.

Tijdens de serie Robeco Zomerconcerten zal in juli en augustus veel aandacht worden besteed aan Felix Mendelssohn. Verder wordt in de zomer gedirigeerd door onder anderen Bernard Haitink, Valery Gergjev, Philip Herreweghe en Frans Brüggen. Fadozangeres Cristina Branco zal twee keer optreden.