AS Roma behaalt zege op Valencia

AS Roma heeft gisteren een verrassende 3-0 overwinning behaald op Valencia. De Spanjaarden waren in het eigen Mestalla-stadion al drie jaar in de Champions League ongeslagen. De Romeinen, die in de voorgaande drie wedstrijden geen enkel punt wisten te halen, doen door de zege weer mee in groep B.

AS Roma kon in Valencia weer beschikken over Totti. De spelbepaler nam op overtuigende wijze zijn elftal bij de hand. Binnen een half uur scoorde hij twee keer. Eerst door een hoekschop van Candela in te koppen, vervolgens door een pass van Cafu af te ronden. Emerson maakte nog voor rust 3-0, op aangeven van Totti.

De thuisclub slaagde er niet in de kansen te benutten. Aimar werd in aanvallend opzicht node gemist. De Argentijn was volgens coach Benitez onvoldoende hersteld van een blessure om in de basis te beginnen.

Pas na ruim een uur deed Aimar alsnog zijn intrede. Veel te laat om de nederlaag nog af te wenden. De Spanjaarden zetten wel aan voor een wanhoopsoffensief. Het leidde tot kansen voor Carew en Kily Gonzales, niet tot doelpunten.

Barcelona is er gisteren niet in geslaagd voor de twaalfde achtereenvolgende keer een duel in de Champions League te winnen. De Catalanen, die bij Inter Milaan niet verder kwamen dan 0-0, gaan nog wel ongeslagen aan de leiding in groep A. Het andere duel in deze poule ging tussen Newcastle United en Bayer Leverkusen. De ploeg van Sir Bobby Robson won met 3-1 van de Duitsers, die vorig jaar nog in finale stonden. Shearer maakte alle Britse treffers.