Winternachten naar Zuid-Afrika

Het Nederlandse literatuurfestival Winternachten gaat dit jaar opnieuw op toernee door Zuid-Afrika. In 2002 gebeurde dat voor het eerst. Auteurs Ellen Ombre, Anil Ramdas, Arthur Japin, Henk van Woerden en Putu Wijaya uit Indonesië zullen tussen 10 en 22 maart Zuid-Afrikaanse literaire evenementen in Durban en Kaapstad bezoeken. Ook verzorgen ze optredens op scholen, en zullen lokale auteurs uit hun werk voorlezen. Het bezoek aan Zuid-Afrika is onderdeel van het project Winternachten Overzee, waarin ook toernees door Indonesië, Zuid-Amerika, Suriname, Aruba en de Nederlandse Antillen zijn opgenomen. Winternachten is een jaarlijks terugkerend festival met literatuur en muziek dat wordt gehouden in Den Haag. In januari 2003 deden meer dan zeventig schrijvers, dichters en artiesten uit binnen- en buitenland mee aan het evenement dat in het teken stond van de Nederlandse identiteit.