Voorstel KNVB: vier duels voor Van der Meyde

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Andy van der Meyde een schikkingsvoorstel gedaan voor een schorsing van vier wedstrijden. De speler van Ajax ontving zondag tijdens het duel met FC Utrecht een rode kaart na een handgemeen met Patrick Zwaanswijk en René Ponk. Zwaanswijk, die ook uit het veld werd gestuurd, kreeg een voorstel voor twee duels. Naar aanleiding van de andere rode kaarten die afgelopen weekeinde in de eredivisie vielen, kregen Patrick Ax van NEC en Juan Viedma van RBC wegens ernstig gemeen spel een voorstel van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk. Sjaak Polak van FC Twente moet het doen met twee wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk. Dejan Stefanovic van Vitesse werd met onmiddellijke ingang voor één duel uitgesloten. De clubs hebben tot morgenochtend half tien de tijd in beroep te gaan. Alleen in het geval van Stefanovic is geen verweer mogelijk.