Eerste selectie voor Libris Prijs bekendgemaakt

J. Bernlef (Verbroken zwijgen), Hella S. Haasse (Sleuteloog) en Marek van der Jagt (Gstaad 95-98) zijn drie van de 26 schrijvers die kans maken op de Libris Literatuur Prijs 2003. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. In totaal waren er dit jaar 154 inzendingen waaruit de jury een eerste selectie maakte. Die jury bestaat uit Onno Blom, Hugo Brems, Kees 't Hart en Ingrid Hoogervorst, onder voorzitterschap van Jeltje van Nieuwenhoven. Op 7 april maken zij bekend welke zes namen officieel worden genomineerd. De winnaar van de prijs (50.000 euro) wordt op 7 mei in Amsterdam bekendgemaakt. Onder de andere kanshebbers zijn Abdelkader Benali, Willem Brakman, Louis Ferron, Kristien Hemmerechts, Oek de Jong, Tom Lanoye, Doeschka Meijsing, Manon Uphoff, Leon de Winter en Joost Zwagerman.