Clijsters mijdt pers

Leo Clijsters, vader van proftennisster Kim, heeft gisteren een persboycot afgekondigd tegen enkele Belgische media. ,,Er is de afgelopen dagen een lastercampagne gevoerd'', zo beweert de oud-profvoetballer in een verklaring. ,,Het gaat om de media die de naam van Kim hebben misbruikt. Wij weten precies welke dit zijn en wij bepalen zelf met wie we nog wel samenwerken.''

De Vlaamse minster Dewael opperde onlangs de belastingwetgeving voor topsporters te willen versoepelen, maar dat voorstel werd vorige week getorpedeerd door de Belgische minister van Financiën, Reynders. Clijsters zou het `topsportonvriendelijke belastingklimaat' in België willen ontvluchten en overwegen een paspoort aan te vragen in Australië, het vaderland van haar vriend en collega-toptennisser Lleyton Hewitt. In de ontstane discussie zou de familienaam, aldus Clijsters senior, zijn misbruikt.